• Netradičná triednická hodina

          • Dňa 27.10.2022 trieda II.BB strávila triednickú hodinu neobvyklým spôsobom. Počas poobedných hodín sme sa spoločne zabavili na bowlingu, ktorý bol plný smiechu, zábavy, úsmevov a krásne využitých spoločných chvíľ pred dverami jesenných prázdnin. Tento deň si určite všetci zapamätáme ako príjemné strávenie poobedia a budeme sa veľmi tešiť na ďalšie podobné akcie v budúcnosti.

                                                                                                              Vanesa Rumančíková, II.BB

          • Vrátili sme sa v čase

          • 14. 10. 2022 sa naši žiaci prímy a sekundy zúčastnili exkurzie do Španej doliny, v ktorej sa nachádza Historická ľudová škola prof. Jozefa Mistríka. Historická škola prof. Jozefa Mistríka sa nachádza v historickej budove, tzv. Lavondórium, ktorá bola postavená v roku 1650. V minulosti sa v budove nachádzala manufaktúra na zrýchlenú výrobu zelenej farby. Renesanční maliari, medzi nimi aj Sandro Botticelli, a tiež maliari baroka používali vo svojich maľbách kvalitnú, ale veľmi drahú zelenú farbu, pochádzajúcu práve z medených baní v Španej Doline. Baníci ju získavali prirodzeným usadzovaním zelenej cementovej vody, vytekajúcej zo starej štôlne na Pieskoch. Tieto, ale aj iné zaujímavosti (spôsob vzdelávania, písania, ale aj formy trestov) obohatili  našich žiakov, ktorí si túto exkurziu naplno užili.

            PhDr. Beáta Kovaľová

          • OZNAM PRE STRAVNÍKOV

          • Stravovacie služby zabezpečuje:

            Súkromná  školská jedáleň,17. novembra 3723/13, Prešov

            Ul. 17. novembra č. 13, 080 01  Prešov

            IČO:  53390920

            Telefónne číslo: 0911 315 498

            Email: sukromnasj@gmail.com


            Číslo účtu školskej jedálne :  1666156006/1111

            IBAN: SK33 1111 0000 0016 6615 6006

            Účet vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s.


            Možnosti úhrady stravného:

            • trvalý príkaz,
            • prevodný príkaz,
            • priamy vklad v banke na účet Súkromnej školskej jedálne, 17. novembra 3723/13, Prešov,
            • internetbanking.

            Do správy pre prijímateľa uveďte meno a priezvisko žiaka.

            Vypísaním a odovzdaním Zápisného lístka (viď prílohu) ste prihlásení na odber stravy. Po odovzdaní Zápisného lístka Vám prídu následne cez aplikáciu EduPage údaje pre zrealizovanie platby /variabilný symbol a číslo účtu/. Stravníci, ktorí odovzdali Zápisný lístok už v minulom školskom roku sú automaticky prihlásení na odber stravy aj v novom školskom roku a nemusia už odovzdať nový Zápisný lístok. Platby vykonávajú s rovnakým variabilným symbolom ako v predošlom školskom roku.

            Jedálny lístok je uverejnený týždeň vopred s možnosťou výberu zo štyroch jedál. Zmeny, ako odhlásenie sa zo stravy alebo zmenu výberu jedla z č. 1 na jedlo č. 2, č. 3 alebo č. 4 môžete uskutočniť najneskôr do 12.00 hod. predchádzajúceho dňa. V systéme je prednastavené k odberu menu č. 1. Každú zmenu pri prihlasovaní a odhlasovaní si stravník vykonáva sám cez mobilnú aplikáciu EduPage svojej školy.

            Na odber stravy slúžia čipy alebo ISIC karty , priložením k čítaciemu zariadeniu pri výdajnom okienku v jedálni. Prosíme žiakov, aby čipy alebo ISIC karty nosili so sebou .

            Všetky informácie ohľadom stravovania  Vám poskytne p. Buzogaňová na tel. čísle 0911 315 498, alebo nás kontaktujte emailom na sukromnasj@gmail.com.

            zapisny_listok_skolska_jedalen_september_2022.docx

          • PÍSOMNÉ VYHLÁSENIE O BEZPRÍZNAKOVOSTI

          • Zákonný zástupca (alebo plnoletý žiak) predkladá pri nástupe žiaka do školy Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. Prostredníctvom Edupage (sekcia Žiadosti/Vyhlásenia) ho elektronicky zašle triednemu učiteľovi svojho dieťaťa do 02. 09. 2022. Ak sa v priebehu 3. - 4. septembra 2022 akútne zmení zdravotný stav dieťaťa, oznámte, prosím, túto informáciu triednemu učiteľovi prostredníctvom správy na Edupage.

            V prípade, že z akýchkoľvek príčin nie je možné zaslať toto vyhlásenie elektronicky, prikladáme ho ako dokument, ktorý je potrebné vytlačiť, vyplniť a priniesť v deň nástupu do školy.

            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_15_8_2022.pdf​​​​​​​

            V prípade, že zákonný zástupca/plnoletý žiak nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, dieťa/žiak sa považuje za príznakového a je potrebné, aby kontaktovali všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ich bude ďalej usmerňovať.

            PhDr. Iveta Sopková

          • Naši bedmintonisti nesklamali

          • Posledný májový deň sa naši dvaja študenti – Pavol Kovaľ (III. AO) a Alexander Leško (IV. AO) - zúčastnili Krajského kola v bedmintone žiakov základných škôl v Poprade-Matejovciach. V konkurencii ôsmich tímov základných škôl a osemročných gymnázií okresov Prešovského kraja nenašli premožiteľa. Turnajom sa prebojovali bez straty setu získajúc uznanie protivníkov, pohár i diplom pre víťaza a postup do celoslovenského kola, ktoré sa bude konať o dva týždne v Trenčíne. Obom srdečne blahoželáme a budeme držať palce.

            PhDr. Beáta Kovaľová

          • Prijímacie skúšky - pozvánky

          • Oznamujeme uchádzačom o štúdium na GK2, že pozvánky na prijímaciu skúšku boli zaslané elektronicky prostredníctvom konta Edupage a emailovej adresy, ktorú uviedol zákonný zástupca v prihláške na štúdium.

            Pozvánky na 1. termín prijímacej skúšky – 2. máj 2022 pre 4-ročné a 8-ročné štúdium, resp. 4. máj 2022 pre 5-ročné bilingválne štúdium – boli zaslané 25. 4. 2022.

            Pozvánky na 2. termín prijímacej skúšky – 9. máj 2022 pre 4-ročné a 8-ročné štúdium, resp. 11. máj 2022 pre 5-ročné bilingválne štúdium – boli zaslané 26. 4. 2022.

            Všetkým uchádzačom želáme úspešné zvládnutie prijímacích skúšok.

            Tešíme sa na stretnutie.

            PhDr. Stanislav Šanta, PhD.

                                                                                                                                                                riaditeľ školy