• Ako sme zažali...

          • Komukoľvek môžeš pomôcť, pomôž rád... A vy ste pomohli. Chceme sa veľmi pekne poďakovať za prejavenú empatiu, silu činov, solidaritu a výbornú kooperáciu.

            Keď sme uverejnili prosbu o pomoc Spojenej škole T. Ševčenka s vyučovacím jazykom ukrajinským v Prešove (SŠTŠ), spoločnými silami sme na základe špecifikovania potrieb, ktoré uviedol riaditeľ tejto školy, prispeli hmotnými vyučovacími potrebami a taktiež finančnými príspevkami. Na danú školu sme odviezli všetky naplnené krabice, vyvolali príjemné prekvapenie nielen nad počtom vecí, ale aj ich pestrosťou.

            Sprostredkúvame slová pána riaditeľa spomínanej školy:

            ...........................................................................................

            Ahojte, všetci,

            ďakujem veľmi pekne za Vašu prácu a za to, že ste sa podieľali na zbierke pre ukrajinské deti. Pomôcky sú roztriedené a priebežne rozdávané deťom.
            Peniažky sú na účte OZ - vyzbieralo sa doposiaľ  24000 - takže majú desiatu, pitný režim a obedy...Mám tých detí zatiaľ už 95....
            V piatok na REFLEXE na Markíze by som mal vystúpiť ...a uvidíte, ako to u mňa vyzerá.../neviem ako to zostrihajú/...
            Ešte raz veľké  ĎAKUJEM.
            Držte  sa a buďte zdraví.

            S úctou a prianím pekného dňa

                                                                                                                          Ing. Igor Andrejčák, MBA
                                                                                                                                      riaditeľ SŠTŠ

            .............................................................................................

            Naša spoločná aktivita mala leitmotív – Ak pre niekoho zažneš lampu, osvieti aj tvoju cestu...A my sme hrdí, že ste zažali... Zo srdca ĎAKUJEME.

                                                                                                                                   PhDr. Iveta Sopková

          • Víťazní slávici


          • Dňa 18. marca 2022 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže Slávici z lavice. Našu školu zastupovali dvaja žiaci – Alexandra Sabolová (4.CB) a Tomáš Sopko (4.BB). V bohatej konkurencii obaja vyhrali 1. miesto a postúpili do krajského kola.

            Obom našim skvelým spevákom srdečne gratulujeme, ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy a držíme palce v ďalšom kole.

            PhDr. Iveta Sopková

          • V zázračnom svete

          • Po dlhom čase sme sa mohli ocitnúť počas školskej akcie v kine a preniesť sa spolu do exotických kolumbijských hôr na zázračné miesto Encanto... Výborná animácia, milé postavy, pútavá farebnosť a rytmická  hudobná produkcia skvelo prespievaných songov sprevádzala našu návštevu zázračného rozprávkového sveta. Posunula sa k nám pekná a aktuálna myšlienka – človek je pre človeka darom a iba spoločnými silami, vzájomným načúvaním jeden druhému vieme vybudovať na svete to najčarovnejšie miesto... O príjemnej atmosfére svedčil aj záverečný potlesk našich žiackych návštevníkov.

            PhDr. Iveta Sopková

          • Projekt "SPOLU ÚSPEŠNEJŠÍ 2"

          • Milí rodičia a študenti,

            naša škola sa zapojila do rozvojového projektu Spolu úspešnejší 2, ktorý je realizovaný  z Plánu obnovy a odolnosti SR. V rámci tohto projektu bude žiakom ohrozeným školským neúspechom, alebo žiakom, ktorí potrebujú pomôcť s učivom zabezpečené kvalitné a dostupné doučovanie. Realizácia doučovania bude prebiehať od 17.01.2022 do 17.6.2022. Poskytneme doučovanie v prírodovedných predmetoch: matematika, fyzika, informatika, chémia a biológia.

            Do projektu sa môžu zapojiť všetci žiaci, ktorí majú záujem zlepšiť svoje vedomosti, upevniť prebrané učivo, alebo dobehnúť zameškané učivo z akéhokoľvek dôvodu. Žiaci tak využijú čas zmysluplne a budú ľahšie zvládať školu.

            Harmonogram doučovania bude prispôsobený tak, aby prihláseného žiaka nepreťažoval. Prihlásený žiak absolvuje priemerne 2 vyučovacie hodiny doučovania týždenne.

          • Národné finále projektu Trimarium na GK2

          • Dňa 24.11.2020 sa na Gymnáziu Konštantínova 2 v Prešove konalo národné finále projektu #Trimárium, kde si finalisti kvízu o krajinách Trojmoria pod vedením Mgr. Evy Pristašovej zahrali veľkoformátovú geopolitickú spoločenskú hru Intermárium.

            Z našich žiakov sa na krásnom 2. mieste umiestnila Hana Skirková z I.CB, ktorej srdečne gratulujeme.  Spoločne s ostatnými víťazmi zo Slovenska postúpila do medzinárodného finále v Poľsku, kde bude súťažiť so svojimi rovesníkmi z Poľska, Maďarska, Chorvátka, Slovinska, Bulharska a Rumunska.

            Mgr. Eva Pristašová

          • Vzdelávanie Envirolídrov na GK2

          • V stredu 10.11.2021 sa v priestoroch našej školy pod vedením pani Laury Martinkovej uskutočnilo preškolenie envirolídrov. Mladých lídrov/eko zástupcov, ktorí budú sprostredkovateľmi udržateľného spôsobu života na našej škole.Naši mladí navrhovali a tvorili riešenia, ako sa efektívnejšie "starať" o odpad, ktorý tvoríme. Toto školenie opäť raz ukázalo, že GK2 má zodpovedných a zanietených študentov, ktorí sú schopní enviroodvážnych činov.Týmto sa vám chceme úprimne poďakovať za vašu ochotu a otvorený prístup. Za to, že spolu s nami vnímate tému odpadov ako dôležitú pre lepšie fungovanie nášho GK2 spoločenstva.

            Za tím Ekoďalej Silvia Ernstová

            https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10223719183679032&id=1576166139

          • GK2 – Ambásadorská škola Európskeho parlamentu

          • Naše gymnázium sa zapojilo  do vzdelávacieho programu pre stredné  školy EPAS - Ambasádorská škola Európskeho parlamentu (European  Parliament Ambassador School = EPAS), cieľom ktorého je zvýšiť povedomie mladých ľudí o Európskej únii, spoznať úlohu, ktorú EÚ zohráva v každodennom živote obyvateľov aj na Slovensku, podnietiť ich záujem o európske dianie i o aktívne zapájanie sa doň. Naši  junior a senior ambasádori sa angažovali v rôznych aktivitách súvisiacich s dianím v EÚ a dokazovali tak, že nám veci verejné nie sú ľahostajné.  Právom sa teda môžeme hrdiť týmto titulom.

            PhDr. Iveta Sopková

          • Dni nezábudiek


          • „Človek, mysli trochu na iných. Nemysli si, že si dôležitý len  ty. Na každom záleží práve tak  ako na tebe.“ Slová T. G. Masaryka boli pre nás sprievodnou niťou našej akcie, ktorej cieľom je  podpora  projektov  pomáhajúcich  ľuďom s problémami s duševným zdravím. Zapojili sme sa do Dní nezábudiek organizovaných Ligou za duševné zdravie. Aj my podporujeme záujem o problematiku, ktorá sa často stáva zabudnutou v úzadí.

            Naši šikovní a empatickí žiaci v spolupráci s kompetentnými  pracovníkmi zároveň chceli upriamiť pozornosť na dôležité  informácie súvisiace s prevenciou duševných ochorení, pretože problematika duševného zdravia je rovnako dôležitá problematika toho telesného. Po skončení aktivity sme dostali ďakovný list od predsedu správnej rady Ligy za duševné zdravie, Mgr. Art. M. Knuta a tiež ďakovnú plaketu lokálnej organizácie OZ Kolobeh života v zastúpení J. Pitkovej. Sme vďační za kooperáciu s tými, ktorí upozorňujú a aktivizujú vnímanie vzťahov okolo seba a tiež aktuálnu tému toho, že duševné zdravie jednotlivca závisí od duševného stavu celej spoločnosti.

            PhDr. Iveta Sopková

          • Oranžové umenie

          • Krátko pred jesennými prázdninami sme si na škole spríjemnili čas výzvou na ukážku zručnosti a tvorivosti. Jedným z typických plodov jesene je tekvica a práva ona sa stala základom predvedenia šikovnosti tekvicových umelcov. Už starí Kelti vzdávali vďaku za úrodnosť polí a záhrad. Podľa slov známej etnologičky a historičky Kataríny Nádaskej slávili sviatok Samhain, ktorým sa okrem iného ďakovalo za úrodu, no taktiež v spojení s ohňom sa zdôrazňovala jeho očistná sila a ochrana pred duchmi. Postupne sa po prijatí kresťanstva začal sláviť Sviatok všetkých svätých a Pamiatka zosnulých.
            Ľudia vychádzali z tradícií neskorej jesene a robili tzv. svetlonosov. Išlo o vydlabané tekvice, do ktorých sa dávala sviečka. Neskôr sa spájali so súťažami vo vyrezávaní tekvíc, ich zdobení a podobne. Aj naši zapojení tekvičiari sa predviedli v plnej kráse. Každý originál, každý pekný kúsok. Ukážku ich umenia Vám ponúkame v galérii príloh. Za svoju aktivitu boli odmenení diplomom a sladkým balíčkom.

            PhDr. Iveta Sopková

          • Potvrdenie o návšteve školy

          • Prinášame informáciu o tom, ako si môžete vytlačiť potvrdenie o návšteve školy prostredníctvom Edupage. Potvrdenie si môže vytlačiť žiak alebo rodič kedykoľvek.

            Elektronické potvrdenia sú bezpečné. Na rozdiel od pôvodných papierových sa nedajú sfalšovať. Obsahujú QR kód, pomocou ktorého si ľubovoľná inštitúcia vie overiť platnosť potvrdenia. Stačí, ak zoskenuje QR kód z potvrdenia a stránka www.potvrdenie.sk potvrdí jeho pravosť.

            Návod tu:

            https://help.edupage.org/text.php?id=2755&lang=sk

            Upozornenie

            Žiaci, ktorí maturujú v šk. roku 2021/2022, prestávajú byť žiakmi školy dňom ukončenia poslednej časti maturitnej skúšky a po tomto termíne si už potvrdenie nebudú môcť vytlačiť.